VILLA STALBERG, VENLO

1/4

Projectomschrijving
Op de grens van de stad Venlo en het landschap van de Venloër Heide is de villawijk Nieuw Stalberg ontwikkeld. Voor alle ‘stalbergwoningen’ zijn een zestal algemene voorschriften opgesteld om herkenbaarheid en eenheid van de wijk te ondersteunen. De woning is smal en diep, bestaat uit een enkelvoudig volume, heeft een opgetild begane grondniveau, een overdekte buitenruimte en een dak en de woning dient gebouwd te worden met natuurlijke materialen. De basis van het ontwerp is een enkelvoudig rechthoekig volume. Karakteristieke uitsneden uit dit volume vormen terrassen en een carport, het op de lange zijde indrukken / uitduwen van het volume creëert de entree en een glazen panoramaraam. De detaillering van de villa is erop gericht het rechthoekige volume tot uitdrukking te laten komen en is dus volledig vlak.

Ontwerp

2003

Realisatie

2006

Programma

Villa

Brutovloeroppervlak

465 m²

​Loxodrome b.v.     |      Straelseweg 1      |      5911 CL Venlo  

w: loxodrome.nl      |    t: +31 77 374 3148     |     e: architects@loxodrome.nl

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • LinkedIn Classic
  • c-youtube
  • archello.png